2017 Yılı Erasmus Yabancı Dil Sınav Duyurusu

2017 Erasmus yabancı dil sınavı, 18 Şubat 2017 Cumartesi günü saat 10.00’da Ankara Üniversitesi Gölbaşı 50. Yıl Yerleşkesinde, Yabancı Diller Yüksekokulu’nda gerçekleştirilecektir.

Sınava katılacak öğrenci ve personele saygı ile duyurulur.

Bilgi:

• Sınav ücretsizolacaktır.
  • Bununla birlikte, Erasmus Uygulama El Kitabının  4.2.4 maddesi

(Yükseköğretim kurumları, düzenledikleri yabancı dil seviye tespit sınavlarına katılım için öğrencilerden ücret alamaz. Zira öğrenci seçim süreci ile ilgili masraflara destek olmak üzere kurumsal destek hibesi verilmektedir. Sınava katılacak öğrenci sayısını belirleyebilmek ve sınav düzenlenmesine ilişkin masraflara ayrılan kaynakların israfını engellemek üzere sınava başvurup da mücbir bir sebep olmaksızın katılmayan öğrencilerden, Yükseköğrenim kapsamındaki herhangi bir hareketliliğe tekrar başvurmaları halinde, ağırlıklı seçim puanlarından -5 puan düşürülebilir. Mazeretsiz yabancı dil sınavına katılmama durumunda -5 puan indirilebilmesi için bu durumun sınav ilanında açıkça belirtilmesi zorunludur. İlanda belirtilmemişse, bu nedenle puan indirimi uygulanamaz)

gereğince, sınava başvurduğu halde girmeyen adayların, müteakiben yapacakları Erasmus hareketliliği başvurularında toplam puanlarından 5 puan eksiltme yapılacaktır.

• Sınava çevrimiçi (online) başvuru dönemi, bitmiştir
  • Öğrencilerimizin, app.erasmus.ankara.edu.tr sayfasından kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaptıktan sonra, sınav başvuru formlarının bir çıktısı almaları ve bu formları sınav girişinde öğrenci kimliği ve nüfus cüzdanı veya ehliyet ile birlikte (yabancı uyruklular için pasaport kabul edilmektedir) ibraz etmeleri gerekmektedir.
  • Engelli öğrencilerimizin, engel durumlarını ve özel taleplerini “erasmus@ankara.edu.tr” adresine bildirmeleri halinde sınav salonlarında kendileri için gerekli düzenlemeler Koordinatörlüğümüzce yapılacaktır.