KONSERVATUVARIMIZ MEZUNLARININ DİKKATİNE (Yöksis Güncellemesi ÖSYM – E Devlet Vb.)

KONSERVATUVARIMIZ MEZUNLARININ DİKKATİNE

Ülke genelinde yürütülen YÖKSİS veri tabanı çalışmaları kapsamında bütün kamu kurumları YÖKSİS veri tabanına entegre olmaktadır. Bu nedenle Konservatuvarımızdan geçmiş yıllarda (genellikle 2003 yılı ve öncesi girişli) mezun olan öğrencilerin mezuniyetleri E-devlet, ÖSYM, YÖK, Milli Eğitim vb. kurumlarda görünmemektedir. Bunun nedeni 2003 yılı ve önceki yıllarda okuyan öğrencilerin T.C. Kimlik numaralarının Üniversitemiz Öğrenci Bilgi Sisteminde bulunmamasıdır. Bu durumdan dolayı problem yaşayan mezunlarımızın devkons@ankara.edu.tr e-posta adresine nüfus cüzdanı ve diplomalarının ön ve arka yüzlü suretleri ile birlikte ekteki dilekçeyi doldurarak göndermeleri gerekmektedir. (Taranmış olması veya okunabilir çözünürlükte cep telefonu ile fotoğrafının çekilmiş olması da yeterlidir.) Bu başvuru işlemi sonucunda mezuniyet güncellemesi (mesai saatleri içinde) en kısa sürede yapılacaktır.

( Bu başvuru ile sadece Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunlarına hizmet verilmektedir. Eğer başka bir Yükseköğretim Kurumundan mezun olduysanız ilgili kurum ile irtibata geçmeniz gerekmektedir. )

Başvuru Dilekçesi İçin TIKLAYINIZ

İrtibat telefonları : 0312 316 60 00 1128 / 1130

Mezuniyet bilgisi Konservatuvarımız tarafından güncellenen mezunlar ÖSYM nin aday işlemleri sisteminden başvuru yapıyorsa aşağıdaki ekran alıntısında belirtildiği gibi “eğitim bilgilerim” menüsü altında bulunan “eğitim bilgilerimi e-okul / YÖKSİS ten güncelle” butonuna basması gerekmektedir.

E-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden mezuniyet belgesi almak veya sorgulamak isteyenler aşağıdaki ekran alıntısında belirtilen yolu takip edebilirler.

1.2.