TEMEL YABANCI DİL DERSLERİ MUAFİYET SINAVI DUYURUSU

TEMEL YABANCI DİL MUAFİYET SINAVI  (SINAV ONLİNE YAPILACAKTIR)

Her eğitim-öğretim yılı başında Ankara Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinden Temel Yabancı Dil Muafiyet Sınavı yapılır. Bu sınava Ankara Üniversitesi’nin zorunlu hazırlık sınıfı olmayan Fakülte/Devlet Konservatuvarı/Yüksekokul’a ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler girerler.

Seçilen yabancı dil dersinden muafiyetin belirlenmesi için tüm Fakülte/Devlet Konservatuvarı/Yüksekokul öğrencilerine 29 EYLÜL 2020 SALI GÜNÜ SAAT 10:00‘da “Temel Yabancı Dil Dersi Muafiyet Sınavı yapılacaktır.

Temel Yabancı Dil Muafiyet Sınavı ile ilgili detaylar için öğrencilerimizin https://orgun.ankara.edu.tr/ adresini takip etmeleri gerekmektedir.

Fakülte/Devlet Konservatuvarı/Yüksekokul’da okuyacak yeni kayıtlı öğrenciler Temel Yabancı Dil derslerinden muaf olmak isterlerse bu sınava girebilirler.

Zorunlu ve isteğe bağlı hazırlık sınıfında eğitim-öğretim görecek öğrenciler bu sınava alınmazlar.

Uzaktan öğretim programlarına yerleşen öğrenciler Ankara Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği’nin 21’nci maddesi gereğince Temel Yabancı Dil Muafiyet Sınavına giremezler.

Not: Sınava Sadece YENİ KAYITLI Öğrenciler Girebilecektir.

İletişim Adresi

Yabancı Diller Yüksekokulu